Waarom is fietsen gezond ?

1. Minder stress, meer geluk

Als je in de buitenlucht fietst, kunnen je geest en je lichaam helemaal ontspannen. Endorfines komen vrij, en het stresshormoon daalt.

2. Fietsen houdt je jong(er)

Onderzoek toont aan dat als je drie keer per week 45 minuten fietst, je biologische leeftijd met maar liefst 9 jaar verlaagt.

3. De perfecte hersentraining

Fietsen beschermt niet alleen oudere mensen tegen dementie, maar houdt je brein ook op een heel andere manier jong. Onderweg krijg je continu prikkels. Dat is een goede training voor je geheugen.

4. Betere slaap

Wie weinig slaapt, komt maar moeilijk de dag door. Je nachtrust is dus heel belangrijk! Als je overdag een uurtje fietst, dan komt dat je slaap alleen maar ten goede. Kruip wel niet ’s avonds laat nog op de fiets, dat kan net het tegenovergestelde effect hebben.

5. Goed voor de weerstand

Fietsen zorgt voor weerstand. Je bent beter gewapend tegen bacteriën en virussen.

6. Milieu- en portemonneevriendelijk

Als je de fiets neemt in plaats van de auto, vermijd je veel uitstoot en giftige gassen. Goed voor het milieu en je medemens. En zo bespaar je meteen heel wat centen uit.

7. Gezonde dosis vitamine D

Natuurlijk zonlicht betekent een gezonde dosis vitamine D, een onmisbaar ingrediënt voor de opbouw van botten en de werking van spieren.